tarjouspyynto

Ivomit Oy


Ivomit Paineautot Oy on vuonna 1981 perustettu
viemäri-, sekä kuljetuspalveluihin erikoistunut yritys.

KAIVON JA VESIKAIVON PUHDISTUS KOKEMUKSELLA KOUVOLASSA


Kaivon puhdistus Kouvola, Kymenlaakso

Rengaskaivon vesi kannattaa testauttaa aika-ajoin, jotta sitä voi käyttää huoletta. Etenkin jos kaivovettä juo lapset tai ikäihmiset. Parhain aika rengaskaivon huoltoon loppukesä, jolloin pohjavesi on alimmillaan. Mutta saastunut vesikaivo voidaan puhdistaa kuitenkin milloin vain.

Ivomit Oy Kouvolassa toteuttaa kaivon puhdistukset Kymenlaakson alueella niin, että kaivoveden käyttäminen on miellyttävää ja turvallista jatkossakin. Puhdistamme ja huollamme tehokkaasti niin juomavesikaivot kuin talousvesikaivotkin.

Kaivon ja vesikaivon puhdistus Kouvola

 

Milloin kaivon puhdistusta tarvitaan?

  • Kaivovesi voi samentua, mikäli rengaskaivoon pääsee sekoittumaan pintavettä. Syynä tähän voi olla esimerkiksi lumien sulaminen tai runsaat sateet. Pintaveden mukana kaivoihin voi kulkeutua myös bakteereita ja pieneliöitä, jotka tekevät vedestä juomakelvotonta.
  • Pohjavesi on usein hapanta ja pehmeää, joka tarkoittaa sitä, että ne voivat ajan kuluessa syövyttää vesiputkia. Happamuus johtuu suuresta hiilidioksidipitoisuudesta. Veden kovuutta voidaan nostaa mm. kalkin avulla. Ivomit Oy neutralisoi tarvittaessa kaivoveden ph-arvon.
  • Kaivon suodatussepeli tulee myös tietyin väliajoin vaihtaa, etenkin jos vesi ei ole enää niin kirkasta kuin aiemmin.

 

Mikäli epäilet, että kaivoon on päässyt sekoittumaan pintavettä tai kulkeutumaan pieneliöitä, on kaivo tarpeellista puhdistaa ja desinfioida. Ota yhteyttä ja Ivomit Oy:n asiantuntija tulee arvioimaan kaivon puhdistuksen tarpeen.

Talousvesikaivon huoltotoimet riippuvat kaivotyypistä. Vedenlaatu vaihtelee rengaskaivoissa enemmän kuin porakaivoissa, joten suosittelemmekin tarkistamaan rengaskaivon kunnon useammin. Mikäli epäilet, että kaivo vaatisi huoltoa tai veden laatu tarkistus, ota yhteyttä meihin!

 

Rengaskaivon huolto

Ivomit Oy suorittaa kaivojen puhdistusten lisäksi myös erilaiset kaivojen huoltotyöt, joista tärkeimpiä ovat erilaisten halkeamien ja vaurioiden korjaus ja ennaltaehkäisy.
Yksi tärkeimmistä kaivon huoltotoimista on renkaiden saumausten tarkistus. Ivomit Oy toteuttaa kaivonrenkaiden saumakohtien huollot turvallisesti. Saumauksen tulee olla kunnossa, jotta esimerkiksi puiden juuret eivät pääse renkaiden välistä kaivoon ja siten päästämään pintavettä sekoittumaan juotavaan veteen.

 

Huoltotoimenpiteisiin voi kuulua myös:

  • Kaivon rakenteiden ja routasuojauksen tarkistus
  • Kaivon kannen kunnon tarkistus ja korjaus (kannen tulee olla täysin tiivis)
  • Sulamisveden ohjaus poispäin kaivosta ja muut kaivon ympäristöstä huoltotoimenpiteet
  • Kaivon tuuletusputken toimivuuden tarkistus

Porakaivon puhdistus suositellaan tehtävän noin 10–15 vuoden välein, mutta se voidaan tehdä myös aiemmin mikäli vesi on sameaa tai haisee pahalle. Porakaivon puhdistus ja huolto suositellaan jättämään ammattilaisen tehtäväksi.

Ivomit Oy palvelee sinua kaivoasioissa Kouvolan seudulla ja muualla Kymenlaaksossa. Lue siis lisää palveluistamme ja ota yhteyttä!