tarjouspyynto

Ivomit Oy


Ivomit Paineautot Oy on vuonna 1981 perustettu
viemäri-, sekä kuljetuspalveluihin erikoistunut yritys.

KAIVOPALVELUT, VIEMÄRIN AVAUKSET KOUVOLASSA

Ivomit Paineautot Oy tyhjentää, pesee ja huoltaa kaivot, kaivon tyypistä riippumatta. Oli kaivo sitten juomavesikaivo, likakaivo, lokakaivo, rasvakaivo, sadevesikaivo tai öljynerotuskaivo, ota yhteyttä!

 

LIKAKAIVON TYHJENNYS JA PUHDISTUS

Onko likakaivo täynnä?  Tilaa likakaivon / lokakaivon / jätevesikaivon tyhjennys!

Ivomit Paineautot Oy tyhjentää likakaivot ammattitaidolla ja kokemuksella. Likakaivojen tyhjennykset omakotitaloista sekä kaikista muista kiinteistöistä, myös teollisuuden likakaivojen tyhjennykset.

Tyhjentäessä likakaivon tarkastamme samalla myös likakaivon kunnon. Likakaivon tyhjennys palvelumme toimii Kymenlaakson alueella.

Likakaivon säännöllinen tyhjennys pitää viemärijärjestelmät kunnossa. Säästät myös selvää rahaa tilaamalla likakaivon tyhjennyksen ajoissa ennen kuin kaivo on täysi, jolloin lisäkustannuksia voi aiheutua likakaivon ylitäytön aiheuttamasta kiireellisestä kaivon tyhjennystyöstä.

 

KAIVON PESU, DESIONFIOINTI JA HUOLTOTOIMENPITEET

Juomavesikaivon pesu- ja huoltotavat riippuvat kaivon tyypistä; onko kaivo rengaskaivo vai porakaivo? Veden laatu heittelee rengaskaivossa enemmän kuin porakaivossa, joten rengaskaivon kunto on syytä tarkastaa useammin kuin porakaivon kunto.

 

PORAKAIVON PESU JA HUOLTO

Porakaivon pesu ja huolto suositellaan tehtäväksi n. n. 10–15 vuoden välein tai heti jos veden väri muuttuu tai jos vesi maistuu tai haisee pahalle.

Porakaivon pesuun ja huoltoon tarvitsee lähes poikkeuksetta välineitä jotka löytyvät vain ammattilaisilta, eikä porakaivon kunnostusta siis voi tehdä itse.

 

RENGASKAIVON PESU JA HUOLTO

Sen sijaan rengaskaivon tyhjennyksen, kunnon tarkastuksen, huollon ja desinfioinnin voi tehdä myös tavallinen tallaaja jos vain uskallusta löytyy.

Rengaskaivon tyhjennys sekä pesu on syytä tehdä joka kevät. Kaivon tyhjennyksen ja pesun yhteydessä kannattaa tarkistaa seuraavat asiat:

  • Kaivon rakenteiden ja routasuojauksen tarkistus silmämääräisesti
  • Kaivon sisäpuolisen puhtauden tarkistus ja veden määrän tarkistus
  • Kaivon kannen kunnon ja tiivisteiden tarkastus. Kaivon kannen tiivisteessä ei saa olla edes millin rakoa.
  • Kaivon tuuletuksen tarkistus ja kaivon tuuletusputken puhtauden tarkistus. Kaivon tuuletus asetetaan kesäksi hiukan suuremmalle ja kaivon tuuletusputken voi myös varovasti imuroida.
  • Myös kaivoa ympäröivä maasto kannattaa tarkistaa selkeiden painaumien varalta, jotka saattavat olla haitaksi kaivon rakenteille taikka muodostaa lumien sulamisvesistä lammikoita.
  • Sulamis- ja sadevedet johdetaan kaivosta poispäin.
  • Jos kaivo on ollut talven käyttämättömänä, kaivon vesi vaihdetaan ennen kaivon käyttöönottoa.

 

RASVAKAIVON TYHJENNYS

Koska hyytyneet rasvat tukkivat nopeasti viemärit ja aiheuttavat ongelmia kunnallisessa verkostossa, rasvakaivon tyhjennys suositellaan tehtäväksi vähintään 2 kertaa vuodessa.

 

SADEVESIKAIVON TYHJENNYS

Rankat sateet tai sulamisvedet voivat aiheuttaa kalliit vahingot jos sadevesikaivo vetää huonosti tai on tukkeessa. Sadevesikaivon pohjalla olevaan lietepesään kerääntyy sadeveden mukana valuvia roskia, lehtiä ja hiekkaa yms. Sadevesikaivon suositeltu tyhjennysväli on vähintään kerran vuodessa.

 

ÖLJYNEROTUSKAIVON TYHJENNYS

Öljynerotuskaivon tehtävänä on erotella viemäristä valuvien nesteiden sisältämä öljy, joka kerätään talteen tyhjennyksen yhteydessä. Laki määrittelee öljynerotuskaivojen huoltoväliksi vähimmillään yhden vuoden, koska öljynerotuskaivojen kunnollinen toiminta on ympäristön kannalta erittäin merkittävää.

 

PAIKKAKUNNAT JOILLA TOIMIMME

Pyhtää, Kotka, Hamina, Virolahti, Miehikkälä, Kouvola, Iitti